Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Därför är det svårt att nå fram med hållbarhetsinformation till matkunder

Publicerad: 13 april 2022, 09:20

Alla olika hållbarhetsmärkningar kan vara förvirrande för konsumenten.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Många kunder säger att de vill handla hållbart, men inte lika många gör det i praktiken. Nu har forskare studerat vad det här glappet beror på och hur hållbarhetsdata kan användas som styrmedel.


Ämnen i artikeln:

KonsumtionForskningHållbarhetskommunikationEkologiska märkningarMiljömärkning

– I livsmedelsaffären så bryr sig kunden om kvalitet, hälsoaspekter, ursprung, djurskydd och bekvämlighet. De största hindren är pris och och tid. Väldigt få kollar hållbarhetsdata. Sådan information tar kunderna

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.