söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Krav inför nya visionära målbilder för hållbar livsmedelsproduktion

Publicerad: 9 juni 2022, 09:52

Krav inför nya målbilder som går längre än EU-reglerna för ekologisk produktion. Foto: Janerik Henriksson/TT

För att öka trycket på livsmedelsproduktionen inför Krav visionära målbilder som har områden som går längre än EU:s regler för ekologisk produktion: klimat, biologisk mångfald, djurvälfärd och bättre arbetsvillkor.

Ämnen i artikeln:

Kravmärkt

AHr

Aktuell Hållbarhet redaktionen

redaktion@aktuellhallbarhet.se


Syftet med målbilderna som är kopplade till stor del till Agenda 2030-mål är att ge konsumenterna större inblick i hur viktigt det är med ekologiska jordbruk. Målen visar också hur det ekologiska lantbruket är med och bidrar. 

– Vi kan se effekten av vårt arbete, till 2030 kan man se att naturbetesmarker kommer att ha ökat. Detta är mycket positivt och en följd av vårt arbete med biologiska mångfald, säger Cecilia Lenbäck.  

Krav:s allmänna vision: att all produktion av mat är ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar och tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina behov.

– För att nå en mer hållbar livsmedelsproduktion behöver alla som ser behovet av mer hållbar mat hjälpas åt. Vi hoppas också att målbilderna kan bli utgångspunkt för samarbete, forskning och politiska insatser för att nå resultat, säger Cecilia Lenbäck.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev