Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Kritiken: Handlare och producenter inte intresserade av att minska matsvinnet

Publicerad: 28 september 2022, 14:42

En ny bok om att minska matsvinnet kommer i mitten av oktober. De två författarna är forskare vid Karlstads Universitet: professor Fredrik Wikström och lektor Helén Williams.

Foto: Linn Malmén

En av författarna bakom boken Stoppa matsvinnet! kritiserar alla aktörer för att inte lyckats minska matsvinnet: livsmedelsproducenter, livsmedelshandeln, konsumenter, miljöorganisationer och myndigheter.
– Hälften av Sveriges hushåll är ensamhushåll, men utifrån förpackningsstorleken i affärerna ser det ut som att Sverige domineras av barnfamiljshushåll, säger Fredrik Wikström, professor i miljö- och energisystem vid Karlstads Universitet.

Ämnen i artikeln:

MatsvinnVeckobrevForskningLivsmedelsindustrinKött

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Snart kommer en ny bok om matsvinn, skriven av forskarna Fredrik Wikström och Helén Williams. Den heter Stoppa matsvinnet! och fokuserar till stor del på förpackningarnas roll och tar itu

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev