Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Livsmedel

Livsmedelsaktörer enas om strategi mot matsvinn

Publicerad: 12 mars 2020, 10:47

Målet med den nya överenskommelsen är att till 2030 halvera matsvinnet och minska förlusterna i kedjan.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Flera aktörer i livsmedelsbranschen lanserar nu en överenskommelse för att minska matsvinnet i Sverige. Tanken är att bidra till FN:s hållbarhetsmål 12.3 om att halvera det globala matsvinnet samt att minska förlusterna i hela kedjan.


Överenskommelsen bygger på tre delar. Det handlar om att sätta upp mål för minskat matavfall och matsvinn, att mäta och samla in data för att följa upp målen och för

Just nu: Få fri tillgång till alla digitala artiklar fram till 1 juni

Skapa konto

Har du redan ett konto? Logga in

Läs alla artiklar på Aktuellhallbarhet.se utan kostnad fram till den 1 juni.


Skapa ett kostnadsfritt konto och ta del av:

De senaste nyheterna om klimat, miljö och hållbar utveckling
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete
Nyhetsbrev varje onsdag och fredag med en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter direkt till din inkorg

Avslutas automatiskt

För att kunna fortsätta läsa låst innehåll efter den 1 juni behöver du uppgradera till en betald prenumeration.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.