Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Livsmedel

”Livsmedelsföretag har nyckelroll för minskat matsvinn”

Publicerad: 3 Mars 2020, 10:51

Foto: Fanni Olin Dahl /TT

Konsumenterna står för den största delen av matsvinnet, men livsmedelsföretag och restauranger har en nyckelroll för att minska matavfallet, menar Naturvårdsverket, Jordbruksverket och Livsmedelsverket.


Företag och aktörer inom livsmedelssektorn behöver bli bättre på att motverka matsvinnet. Bland annat bör de underlätta för konsumenter att minska sitt matsvinn. Det menar de tre myndigheterna Naturvårdsverket, Livsmedelsverket

Läs vidare –

Starta din prenumeration.

Endast 99 kr första månaden

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
Daglig omvärldsbevakning i din inkorg
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Du har möjlighet att säga upp prenumerationen när du vill under de första 30 dagarna. Därefter övergår den till en 12 månaders prenumeration med alla våra digitala artiklar samt vår omvärldsbevakning för 4495 kr/år (ex. moms).

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.