Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Livsmedel

”Livsmedelsföretag har nyckelroll för minskat matsvinn”

Publicerad: 3 mars 2020, 10:51

Foto: Fanni Olin Dahl /TT

Konsumenterna står för den största delen av matsvinnet, men livsmedelsföretag och restauranger har en nyckelroll för att minska matavfallet, menar Naturvårdsverket, Jordbruksverket och Livsmedelsverket.


Företag och aktörer inom livsmedelssektorn behöver bli bättre på att motverka matsvinnet. Bland annat bör de underlätta för konsumenter att minska sitt matsvinn. Det menar de tre myndigheterna Naturvårdsverket, Livsmedelsverket

Just nu: Få fri tillgång till alla digitala artiklar fram till 1 juni

Skapa konto

Har du redan ett konto? Logga in

Läs alla artiklar på Aktuellhallbarhet.se utan kostnad fram till den 1 juni.


Skapa ett kostnadsfritt konto och ta del av:

De senaste nyheterna om klimat, miljö och hållbar utveckling
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete
Nyhetsbrev varje onsdag och fredag med en sammanfattning av veckans viktigaste nyheter direkt till din inkorg

Avslutas automatiskt

För att kunna fortsätta läsa låst innehåll efter den 1 juni behöver du uppgradera till en betald prenumeration.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.