Livsmedel
”Livsmedelsföretag har nyckelroll för minskat matsvinn”
Publicerad: 3 mars 2020, 10:51
Foto: Fanni Olin Dahl /TT
Konsumenterna står för den största delen av matsvinnet, men livsmedelsföretag och restauranger har en nyckelroll för att minska matavfallet, menar Naturvårdsverket, Jordbruksverket och Livsmedelsverket.
Företag och aktörer inom livsmedelssektorn behöver bli bättre på att motverka matsvinnet. Bland annat bör de underlätta för konsumenter att minska sitt matsvinn. Det menar de tre myndigheterna Naturvårdsverket, Livsmedelsverket
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.