Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

”Matproduktion främsta skälet till minskad biologisk mångfald”

Publicerad: 5 februari 2021, 10:14

En ny rapport pekar ut storskaligt industriellt jordbruk som det främsta hotet för världens biologiska mångfald.

Foto: Ekkasit919/ Getty

Matsubventioner till fattiga och växande köttproduktion pekas ut som viktiga åtgärder för att begränsa artförluster i ny rapport.


För 24 000 av världens totalt 28 000 utrotningshotade djur- och växtarter är livsmedelsproduktion det främsta hotet. Det konstaterar den brittiska tankesmedjan Chatham House i en ny rapport som tagits

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.