Livsmedel
”Matproduktion främsta skälet till minskad biologisk mångfald”
Publicerad: 5 februari 2021, 10:14
En ny rapport pekar ut storskaligt industriellt jordbruk som det främsta hotet för världens biologiska mångfald. Foto: Ekkasit919/ Getty
Matsubventioner till fattiga och växande köttproduktion pekas ut som viktiga åtgärder för att begränsa artförluster i ny rapport.
För 24 000 av världens totalt 28 000 utrotningshotade djur- och växtarter är livsmedelsproduktion det främsta hotet. Det konstaterar den brittiska tankesmedjan Chatham House i en ny rapport som tagits
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.