söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Nya antibiotikakriterier för livsmedelsföretag

Publicerad: 14 september 2020, 09:45

Streptokocker, en bakterie som om den blir resistent mot antibiotika kan orsaka dödliga sjukdomar. Foto: Scientific animations/ Wikimedia Commons

Världshälsoorganisationen WHO klassar antibiotikaresistens som ett av de största hoten mot folkhälsan. Nu har Axfoundation uppdaterat sina antibiotikakriterier som används av många svenska livsmedelsaktörer.


JR


Axfoundation presenterar på måndagen uppdaterade och utvecklade antibiotikakriterier för upphandling i livsmedelssektorn. De första kriterierna, som utvecklades år 2014, har bland annat förtydligats när det gäller djurvälfärdskriterier, begränsningar av veterinärmedicinsk

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev