Livsmedel
Nya antibiotikakriterier för livsmedelsföretag
Publicerad: 14 september 2020, 09:45
Streptokocker, en bakterie som om den blir resistent mot antibiotika kan orsaka dödliga sjukdomar. Foto: Scientific animations/ Wikimedia Commons
Världshälsoorganisationen WHO klassar antibiotikaresistens som ett av de största hoten mot folkhälsan. Nu har Axfoundation uppdaterat sina antibiotikakriterier som används av många svenska livsmedelsaktörer.
Axfoundation presenterar på måndagen uppdaterade och utvecklade antibiotikakriterier för upphandling i livsmedelssektorn. De första kriterierna, som utvecklades år 2014, har bland annat förtydligats när det gäller djurvälfärdskriterier, begränsningar av veterinärmedicinsk
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.