Livsmedel
Regeringsförslag: Restauranger och storkök ska redovisa ursprung för kött
Publicerad: 29 september 2021, 09:26
Förslaget omfattar färskt, kylt, fryst och malet kött av nöt, svin, får, get och fjäderfä som används som ingrediens i måltider som serveras på restauranger eller i andra storhushåll.
Foto: Getty Images
Obligatorisk ursprungsredovisning ska underlätta för miljö- och klimatval på restaurang.
Ämnen i artikeln:
KöttEfter Livsmedelsverkets rekommendationer om obligatorisk ursprungsmärkning av kött går nu regeringen vidare och anmäler nationella bestämmelser om ursprungsinformation för kött på restauranger och i storhushåll till EU-kommissionen och medlemsstaterna. Den
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.