Livsmedel
Så ska livsmedelsbranschen i Europa bli hållbar
Publicerad: 13 augusti 2021, 09:34
Europas livsmedelsindustri har enats om vad som är hållbart. På bilden Ernst Kouffer i arbete på Scans slakteri i Kristianstad. Foto: RICKARD NILSSON / TT
Branschorganisationer för livsmedel i Europa har enats om övergripande hållbarhetsmål, men vill inte peka ut enskilda livsmedel som icke hållbara.
Som ett svar på att EU lanserat sin livsmedelsstrategi ”Form to fork” lanserar branschorganisationer för livsmedel i Europa en uppförandekod för att stärka och synliggöra sitt frivilliga arbete med hållbarhetsfrågor.
Läs vidare –
starta din prenumeration.
Första 30 dagarna utan kostnad
Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna
För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.