Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Livsmedel

Vegokött vanligare på tallriken

Publicerad: 24 Juli 2015, 03:15

Vegetariskt kött blir alltmer poppis och blodiga biffar sjunker i popularitet.


Det konstaterar Dagens Nyheter efter en rundringning till flera matkedjor och livsmedelsproducenter.

– Ja, det är solklart. Vi ser en väldigt tydlig trend genom kraftigt ökad försäljning av den typen av produkter. Bara de senaste månaderna har det skett mer än en fördubbling, men ökningen sker från väldigt låga tal, säger Claes Salomonsson, pressansvarig på Axfood, till tidningen, som uppger att både Coop och Ica märker en ökad efterfrågan på vegetariska köttprodukter.

Läs mer här.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.