lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

Line Gordon, chef på Stockholm Resilience Centre. Foto: Niklas Björling

”Vi har mindre än tio skördar på oss”

Line Gordon är en av världens främsta experter på livsmedelssektorns påverkan på klimatet och miljön. Hennes budskap är glasklart.
– Omställningen som måste ske är enorm och vi har mindre än tio skördar på oss, säger hon.

Publicerad: 20 september 2021, 14:51

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Livsmedelssektorn står för 20 till 30 procent av de globala klimatutsläppen. I Sverige uppges siffran ofta ligga på 13 procent. Samtidigt driver den globala matproduktionen en ökad markanvändning och minskad

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Skyddad naturArtbevarandeArtskyddLivsmedelsindustrin

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev