söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

WWF tar strid för hållbar skolmat

Publicerad: 15 mars 2017, 08:10

Tillsammans med White Guide Junior som varje år utser de bästa skolrestaurangerna kommer WWF att dela ut ett pris till de kommuner som är bäst på hållbarhet genom hela skolmatskedjan.

Ämnen i artikeln:

Hållbara AffärerGlobal UppvärmningVäxthuseffekten

Det nya priset utgår från fyra områden: klimat, schysst mat, matsvinn och att öka kunskapen om hållbar mat. WWF och White Guide Junior hoppas att priset ska leda till att kommuner anstränger sig ytterligare för att erbjuda eleverna hållbar och schyssst producerad mat, samt att man bidrar till att minska klimatutsläppen och minska matsvinnet.

– Vi tycker att skolorna är en viktig aktör när det gäller hållbar mat. Barnen är framtiden och vi ser många exempel på att det är barn och ungdomar som driver utvecklingen framåt när det kommer till hållbar mat. De äter till exempel mycket mer vegetariskt än genomsnittet, vilket är bra för planeten, säger Anna Richert, matexpert på WWF till Aktuell Hållbarhet.

Hur går ni till väga för att bedöma vilken som är den mest hållbara skolmatskommunen?

– Vi har satt olika kriterier tillsammans med White Guide Junior, sedan kommer vi ha personer ute i de kommuner som har blivit nominerade och de kommer ställa olika frågor om hur kommunen jobbar med hållbar mat. Det finns väldigt många bra initiativ ute i kommunerna men nu handlar det om att formalisera det här så att man får ett brett genomslag bland kommunerna.

Vem nominerar kommunerna?

– Kommunerna nominerar sig själva och varandra och det är öppet för alla att nominera på White Guide Juniors hemsida. Nu vill vi verkligen se många nomineringar så vi hoppas att många tar chansen!

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev