Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Livsmedel

WWF: ”Vi måste halvera köttätandet”

Publicerad: 30 maj 2016, 10:06

Glad gris på bete Foto (C) Ola Jennersten, Naturfotograferna, IBL Bildbyrå

Foto: Ola Jennersten

I dag publicerade Världsnaturfonden en uppdatering av sin köttguide.


Ämnen i artikeln:

Håkan WirténKöttVärldsnaturfondenWWF

I sin köttguide för 2016 är rekommendationen från Världsnaturfonden WWF kort och gott: undvik importkött och välj mer vegetariskt.

– Vi måste minst halvera köttätandet om vi ska klara av att leva inom ramarna för vad planeten tål. En hållbar kost förutsätter att vi äter mer protein från växtriket och att de som äter kött väljer mindre men bättre kött. Vi gör en god gärning för planeten när vi väljer bort importerat kött och satsar på mer vego, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF, i ett pressmeddelande.

Tidigare har WWF utgått från kriterierna biologisk mångfald, kemiska bekämpningsmedel, djurvälfärd och klimat när man tagit fram guiden. Nytt för i år är att man även valt att titta på antibiotika, där en för frikostig antibiotikaanvändning kan leda till ökad antibiotikaresistens. Dåliga exempel som WWF varnar för är asiatiskt kycklingkött och amerikanskt nötkött.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.