söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren gör ny pratshow från Bryssel

Publicerad: 29 januari 2020, 10:45

Alice Bah Kuhnke med tv-vana från Disneyklubben och den tidigare tv-meteorologen Pär Holmgren gör egen pratshow på Youtube från EU-parlamentet Foto: Miljöpartiet

I morgon är det premiär för ”2022” på sociala medier som Youtube och Facebook. Det är de Tv-vana EU-parlamentarikerna Alice Bah Kuhnke (MP) och Pär Holmgren (MP) som startar sin alldeles egna politiska pratshow från EU-parlamentet.

Ämnen i artikeln:

Miljöpolitik

BA


Namnet kommer av att den kommer att den ska sändas torsdagskvällar klockan 20:22 i Bryssel, en tid då de flesta andra EU-parlamentariker tagit flyget tillbaka till sina hemländer.

”Vi ser tyvärr att SD och högerpopulister är helt dominerande på sociala medier. Vi progressiva måste bli bättre på att synas och skapa engagemang på egna kanaler”, säger Alice Bah Kuhnke i en kommentar. 

Ett annat syfte är att nå ut med EU-politiken till gröna väljare. Programmet ska ta upp högaktuella ämnen som lobbyismen i EU, klimatet och EU-skvaller som de flesta väljare inte känner till. 

Första avsnittet i morgon kväll kommer att framför allt handla om Brexit. Den välkända EU-motståndaren och EU-parlamentarikern Nigel Farage från Brexitpartiet är gäst i premiäravsnittet. 

– Programmen kommer att vara tio minuter, upp till en kvart långa och kommer att avhandla det som är stort i Europa, en rolig nyhet med lite twist och en kommentar om politiken hemma i Sverige, säger Joakim Söder, pressekreterare för Miljöpartiet i EU-parlamentet, till Aktuell Hållbarhet. 

Därutöver kommer Pär Holmgren också återvända som tv-meteorolog och presentera ett segment i varje avsnitt som ska heta ”Veckans värsta väder i världen”. Det handlar om att upplysa tittarna om klimatförändringarnas konsekvenser.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev