Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Annika Strandhäll (S): Högerkonservativa hot mot klimatmål och konkurrenskraft – ”Oroar”

Publicerad: 18 augusti 2022, 06:00

Annika Strandhäll (S), klimat- och miljöminister, varnar för en tillbakagång på klimat- och miljöområdet och vad det skulle innebära för den svenska konkurrenskraften om de högerkonservativa får bilda regering efter valet.

Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister i den socialdemokratiska regeringen, varnar för att ett högerkonservativt regeringsunderlag skulle innebära en tillbakagång på klimat- och miljöområdet och riskera att grusa de stora möjligheter som finns med den gröna omställningen för Sverige som nation.
– Det skulle inte bara innebära att vi inte klarar klimatmålen och att vi kompromissar med viktiga miljöfrågor. Det skulle också innebära att Sverige tappar konkurrenskraft, säger hon i Aktuell Hållbarhets valintervju.


Ämnen i artikeln:

Toppnyheter fredagSocialdemokraternaMiljöpolitikKlimatpolitikGröna jobb

Annika Strandhäll tillträdde som klimatminister i november 2021 i samband med att Magdalena Andersson blev ny statsminister, den borgerliga budgetändringsmotionen röstades igenom i riksdagen och Miljöpartiet lämnade regeringen.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.