Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Bara en bråkdel av kommunerna klarar sin koldioxidbudget

Publicerad: 23 maj 2022, 04:30

Den senaste IPCC-rapporten är tydlig – det är bråttom att minska utsläppen. Enligt svaren i Aktuell Hållbarhets rankning arbetar kommunerna för fullt med frågan.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Den senaste IPCC-rapporten är tydlig – det är bråttom att minska utsläppen. Enligt svaren i vår enkät Miljöbästa kommun arbetar kommunerna för fullt med frågan. Men det räcker inte. Bara en bråkdel av kommunerna får godkänt, enligt Klimatkollen.


Ämnen i artikeln:

Ipcc

263 av 290 kommuner klarar inte att hålla den koldioxidbudget som krävs för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. Det visar det nya verktyget Klimatkollen som tagits fram av föreningen Klimatbyrån. Datan

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Ipcc

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.