Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Brister påvisade i regeringens miljö- och hållbarhetsarbete

Publicerad: 1 december 2020, 10:22

Isabella Lövin och miljödepartementet är inte riktigt nöjda med hur regeringens departement driver det egna miljö- och hållbarhetsarbetet, vilket påtalas i ett protokoll till regeringskansliet och Stefan Löfven.

Foto: Ninni Andersson regeringskansliet

Regeringen och de olika departementen saknar verktyg för att kunna följa i vilken omfattning departementen tar klimat- och miljöhänsyn. Det framgår att en intern skrivelse från miljödepartement till regeringskansliet.


Enligt regeringskansliets miljöpolicy ska varje departement ta fram en arbetsplan för att integrera klimat och miljö i beredningsprocessen. I ett protokoll från miljödepartementet adresserat till regeringskansliet redovisas brister och önskade

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.