lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Därför lämnar Jens Holm (V) riksdagen

Publicerad: 10 februari 2022, 10:24

Jens Holm (V) lämnar riksdagen efter valet. Foto: Jann Lipka/jensholm.se

Efter tre mandatperioder i riksdagen sätter Jens Holm (V) punkt för heltidspolitiken efter höstens val. ”Jag slutar hellre några år för tidigt än några år för sent”, säger han till Aktuell hållbarhet.

Ämnen i artikeln:

Jens HolmMiljöpolitikPolitik

Jesper Saltebro

jesper.saltebro@aktuellhallbarhet.se


Vänsterpartiets klimatpolitiska talesperson Jens Holm lämnar heltidspolitiken efter höstens val. Då har han suttit i riksdagen i tre mandatperioder. I dag är ordförande i trafikutskottet.

– Det känns jättespännande! Det enda jag vet är att jag vill fortsätta arbeta med miljö och klimatfrågor fast i en annan form. Det finns ingen konkret händelse som lett till att jag slutar, utan det har varit en process att fatta ett så stort beslut. Jag har fortfarande mycket energi och mycket att ge, men slutar hellre några år för tidigt än några år för sent, säger Jens Holm till Aktuell Hållbarhet.

Med jämna mellanrum har Aktuell Hållbarhet skrivit om olika skriftliga frågor och interpellationsdebatter där Jens Holm riktat skarp kritik eller frågor till olika ministrar. Men i oktober blir det slut med det, i alla fall med honom som avsändare.

– Jag har sett till att miljöministrarna och infrastrukturministrarna fått göra skäl för sina arvoden, säger Jens Holm (V) lite skämtsamt, och tillägger:

– Efter mig kommer nya miljöengagerade politiker från både vänster och höger. Jag hoppas jag satt en ny nivå för hur riksdagsledamöter kan agera blåslampor och ställa krav på ministrar. Att få möjlighet till en ordväxling med ansvarig minister i riksdagen är en bra möjlighet att utkräva ansvar, säger Jens Holm.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev