torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Därför slåss det svenska näringslivet för klimatsatsningar: ”Vill man att Sverige ska vara ledande behöver vi hålla jämna steg”

Publicerad: 3 februari 2023, 09:58

Ett svenskt näringsliv (här representerad av organisationen Svenskt näringslivs vd Jan-Olof Jacke, mitten) höjer rösterna för klimatsatsningar. Det handlar bland annat om satsningar på vindkraft – och att svenska företagen vill att Kristersson-regeringen lägger mer fokus på vindkraften. Foto: Johan Nilsson/TT samt Oscar Olsson/Dagens industri.

Näringslivet har klivit fram och vill ta ledarskap i omställningen. Det handlar om att ta marknadsandelar och se möjligheter framåt. Men det handlar också om att politikerna allt mer avsagt sig ledarskapet – och det kan vara problematiskt för framtiden.

Ämnen i artikeln:

KlimatfinansieringMiljöpolitikPolitikIndustri

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


När Aktuell Hållbarhet frågade fyra hållbarhetsproffs om vad de tror blir de viktigaste trenderna 2023 så var en av punkterna det rådde mest enighet om tydlig: ett näringsliv i

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev