lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Efter 35 år – nu läggs Miljödepartementet ner

Publicerad: 30 december 2022, 10:20

Bild 1/2  Det nya klimat- och näringslivsdepartementet tar över frågorna som tidigare funnits hos Miljödepartementet. Foto: Bertil Ericson / TT

Miljödepartementet, som har funnits sedan år 1987, försvinner vid årsskiftet. Verksamheten flyttas nu över till det nya klimat- och näringslivsdepartementet.

Ämnen i artikeln:

MiljöpolitikKlimatpolitikNaturvård

Kerstin Lundell

kerstin.lundell@aktuellhallbarhet.se


Miljödepartementet läggs ner till helgen och ska framöver ingå i ett klimat- och näringslivsdepartementet, med näringsminister Ebba Busch som chef. Aktuell Hållbarhet har frågat företrädare för regeringskansliet hur den nya organisationen ska se ut och fått svaret att enheterna för olika frågeställningar blir kvar efter flytten: 

”Samtliga av Miljödepartementets enheter och därmed frågorna flyttar över till Klimat- och näringslivsdepartementet efter årsskiftet. Det betyder att de frågor som tidigare hanterats av Klimatenheten vid Miljödepartementet också i den nya organisationen kommer att hanteras av samma enhet”, skriver Ulrika Langels på regeringskansliets presstjänst i en kommentar till Aktuell Hållbarhet. 

Inga medarbetare har heller sagts upp inför ombildningen. 

Så ska det se ut efter nyår.Beskedet om att departementet skrotas möttes under hösten av omfattande kritik, men positiva röster om omgörningen finns också. Bland annat Svenskt Näringsliv har ställt sig positiva.

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev