Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Första mötet för Region Stockholms hållbarhetsnämnd

Publicerad: 27 augusti 2021, 09:31

Malin Fijen Pacsay (MP), ordförande för Region Stockholms nya klimat- och hållbarhetsnämnd.

Nu är arbetet med Region Stockholms nya Klimat- och hållbarhetsnämnd i gång. Igår hölls det första mötet där ledamöterna fick en dragning om regionens hållbarhetsstrategi. Redan på nästa möten väntas operativa beslut kring social hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhetKlimatpolitik

Region Stockholms Klimat- och hållbarhetsnämnd som inrättades den 1 juli och som Aktuell Hållbarhet tidigare berättat om, hade i går sitt första möte. Under mötet togs mest administrativa frågor upp, som till exempel sammanträdesdagar för nämnden och delegationsordning för nämnden. Men nämndens första ordförande, Malin Fijen Pacsay (MP), menar att nämnden är ett stort steg för Region Stockholms klimat- och hållbarhetsarbete. 

Under mötet presenterades bland annat Regionens hållbarhetsstrategi och hållbarhetspolicy för de nya ledamöterna. 

– Nämnden fick en genomgång av processen hittills och hur den ser ut framåt. Eftersom hållbarhetsstrategin är ett viktigt instrument för Region Stockholms hållbarhetsarbete framgent var det viktigt med en dragning för all alla ledamöter i den nya nämnden så att alla har samma grund att stå på, säger Malin Fijen Pacsay till Aktuell Hållbarhet. 

Nämnden kommer framöver bland annat att arbeta med att energieffektivisera och att gynna miljöteknik i vården och kollektivtrafiken, stärka hållbarhetskraven i upphandlingar, minska mängderna avfall och öka det cirkulära tänket samt nå nettonoll klimatpåverkan i Stockholms län med fokus på transporter och bebyggelse.

Malin Fijen Pacsay berättar vidare att nämnden redan under nästa möte ska besluta om vilken strategi som ska peka ut riktningen för arbetet med social hållbarhet i regionen.

Läs mötets dagordning

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.