Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Jens Holms råd: Skippa PR-byråerna – gå direkt till politikerna

Publicerad: 30 september 2022, 09:26

Jens Holm (V) slutar i riksdagen.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Jens Holm, som arbetat med miljöfrågor i riksdagen som företrädare för Vänsterpartiet, råder hållbarhetschefer att skippa PR-byråerna och i stället söka direkt kontakt med politiker.

Ämnen i artikeln:

MiljöpolitikVerktyg hållbar kommunikationVeckobrev

Kerstin Lundell

kerstin.lundell@aktuellhallbarhet.se


Jens Holm uppskattade kontakterna med dem som arbetar med hållbarhet när han var riksdagsledamot och bland annat klimattalesperson för Vänsterpartiet.

– Det är min erfarenhet att när jag varit i kontakt med kompetenta personer från fältet, så är det väldigt lärorikt för mig och det är kunskap som jag tagit med mig in i politiken.

Men han tycker att de som arbetar med hållbarhet tar kontakt för sällan. I stället så går företagen omvägen via en PR-byrå. Det tycker han är mindre bra.

– Det finns en uppfattning att det där med politikerkontakter får PR-byrån sköta. Men nej, så borde det inte vara för det finns inget som är så tråkigt som att möta en PR-konsult. Det ger mig ingenting som politiker och jag får en känsla av att den som har skickat konsulten egentligen inte är intresserad av politiken, säger han.

Han tänker att det finns många som har åsikter om svensk politik och förvaltning, och han tycker att de ska låta politikerna veta det.

– Ta gärna en kaffe med den kommande ordföranden för Trafikutskottet, säger Jens Holm, som själv var ordförande under den förra mandatperioden.

Självklart kan det även vara värt att ta en lunch eller kaffe med ordföranden för miljö- och jordbruksutskottet lägger han till. 

Patrik Westander på PR-byrån Westander håller med. 

– Vi tycker att det är en dålig idé att konsulten ska vara talesperson vid kontakt med politiker och även journalister, säger han.

De flesta vill liksom Jens Holm träffa de direkt berörda, förklarar Patrik Westander. 

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev