Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Jonas Rune: ”Snabbare tillståndsprocesser handlar inte om paragrafer”

Publicerad: 16 maj 2022, 06:03

”Sett ur ett internationellt perspektiv rankas Sverige i topp både avseende individens frihet och sekulära och rationella värderingar i World Value Survey”, skriver Jonas Rune på WSP.

De regeländringar som väntar kring tillståndsprövningen kommer inte automatiskt korta handläggningstiderna. Viktigast är att öka samverkan mellan inblandade parter, skriver Jonas Rune på WSP.


Behovet av en snabb samhällsomvandling och de långa ledtiderna för tillståndsprocesser som sinkar omställningen har debatterats flitigt det senaste året. De långa tillståndsprocesserna för elnätsutbyggnaden som vi har i dag

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.