fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Kopplingarna mellan biologisk mångfald och hälsa diskuteras när miljöministrar möts

Publicerad: 30 september 2020, 09:53

Ordentligt avstånd mellan deltagarna är vad som gäller när EU arrangerar ministermöten, som här från jordbruksministrarna första fysiska möte efter pandemin. Idag och i morgon är miljöministrarna på plats i Berlin. Foto: eu.2020.de/Flickr

I dag och i morgon möts EU:s miljö- och klimatministrar i Berlin under ett informellt EU-miljöministermöte för att bland annat diskutera kopplingen mellan coronapandemin och biologisk mångfald, EU:s klimatmål till 2030 och EU:s bidrag för att genomföra Parisavtalet.

Ämnen i artikeln:

Miljöpolitik

BA


Miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) är i Berlin under två dagar för att delta i det informella ministermötet för miljö- och klimatfrågor. Mötet är det första fysiska mötet för miljö- och klimatministrarna sedan coronapandemin bröt ut.

Vid mötet kommer miljö- och klimatministrarna att ges en första chans att diskutera innehållet i den klimatplan som EU-kommissionen presenterade den 17 september. 

”Sverige kommer att framhålla att EU så snart som möjligt behöver anta ett skärpt utsläppsmål till 2030 om minst -55 procent, jämfört med 1990”, skriver regeringen i en kommentar inför mötet. 

Ministrarna kommer även diskutera kopplingarna mellan biologisk mångfald och hälsa, inte minst i ljuset av coronapandemin och den gröna återhämtningen under och efter krisen.

På dessa informella möten deltar också miljöministrarna från länder med nära band till EU - Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz. Inbjudna är också miljöministrar från aktuella EU-kandidatländer. På plats är dessutom ordföranden för miljöutskottet i Europaparlamentet, generaldirektören för EU:s miljömyndighet och generalsekreteraren för EEB, paraplyorganisationen för miljöorganisationer i Europa.  

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev