söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Lärosäten ska ta fram öppen nätbaserad utbildning för klimatomställning

Publicerad: 10 juni 2022, 07:46

Utbildningen ska vara gratis och ges online, en så kallad Massive Open Online Course (MOOC).

Foto: Getty Images

Regeringen ger läsosätena i uppdrag att ta fram en öppen nätbaserad utbildning som ska stödja samhällets klimatomställlning. Utbildningen ska erbjudas med start 2022.

Ämnen i artikeln:

RegeringenMiljöpolitik

KT


Nio lärosäten får nu medel för att ta fram en öppen nätbaserad utbildning (MOOC) som ska stödja samhällets klimatomställning och omställningen till en cirkulär ekonomi. Detta som en del av regeringens satsning Klimatkompetenslyftet.

Under 2022 satsar regeringen totalt 100 miljoner kronor på Klimatkompetenslyftet, av vilket 17,5 miljoner avsätts till att ta fram den nätbaserade utbildningen. Med ”öppen nätbaserad utbildning” menas en avgiftsfri utbildning som är öppen för alla, utan förkunskapskrav.

”Vi vet att det finns stora behov av kompetensutveckling för yrkesverksamma. Genom öppen nätbaserad utbildning gör vi det möjligt för fler att lära sig det de behöver för klimatomställningen”, säger utbildningsminister Anna Ekström (S), i en kommentar.

Arbetet med att ta fram utbildningen ska genomföras i dialog med relevanta organisationer och det omgivande samhället, inklusive berörda regioner. 

Uppsala universitet får uppdraget att samordna lärosätenas arbete. Utbildningen ska erbjudas med start under 2022.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev