Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

MP får ordförandepost i miljöutskottet – och C tar trafikutskottet

Publicerad: 3 oktober 2022, 13:27

Ulrika Heie (C, till vänster), blir ordförande för riksdagens trafikutskott och Emma Nohrén (MP) blir ordförande i miljö- och trafikutskottet.

Foto: TT

Miljöpartisten Emma Nohrén blir ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott, rapporterar TT. Centerpartiet får ordförandeposten i trafikutskottet – Ulrika Heie blir den som axlar det ansvaret.

Ämnen i artikeln:

CenterpartietMiljöpartietPolitikToppnyheter onsdag

EV


Den nya riksdagen fortsätter att ta form och det står nu klart vilka som får ordförandeposter i miljö- och jordbruksutskottet respektive trafikutskottet.

Det blir Emma Nohrén, MP, som får ordförandeansvaret i miljö- och jordbruksutskottet rapporterar TT.

”Jag ser fram emot att få leda riksdagens arbete i dessa viktiga frågor och jag tror och hoppas att mina erfarenheter som ordförande för Miljömålsberedningen kommer att vara hela utskottet till gagn. Det är svårt att inte känna oro över vad den kommande regeringen ska företa sig på klimat- och miljöområdet. Så det blir en viktig uppgift att granska regeringens arbete och vara en konstruktiv och ihärdig opposition”, säger Emma Nohrén i en kommentar till MP:s hemsida.

Kristdemokraternas Kjell-Arne Ottosson är vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet.

Centerpartiet får ordförandeposten i trafikutskottet, där blir det Ulrika Heie som tar över posten som den senaste mandatperioden innehades av vänsterns Jens Holm. Ulrika Heie blir även partiets nya talesperson i infrastrukturfrågor.

Centerpartiet har även valt nya talespersoner inom de olika politikområdena: Stina Larsson är ny miljöpolitisk talesperson och Rickard Nordin får ansvar för klimat- och energifrågorna.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev