tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Nya åtgärder ska få fart på bioekonomin

Publicerad: 7 juli 2022, 09:22

Regeringen hoppas på en bioekonomi som skapar jobb och bidrar till klimatomställningen. Foto: Lars Johansson

Regeringen ökar fokuset på skogens roll i en växande bioekonomi.

Ämnen i artikeln:

MiljöpolitikSkog

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Med en uppdaterad handlingsplan och 200 insatser i hela landet vill regeringen ge skjuts åt utvecklingen av en växande bioekonomi. Den uppdaterade handlingsplanen för Sveriges skogsprogram utgår från skogsprogrammets fem fokusområden och åtgärderna som beskrivs ska genomföras av såväl regeringen som myndigheter och andra aktörer.

”Skogsprogrammet är också ett sätt att synliggöra skogssektorn och att öka det allmänna medvetandet och förståelsen för allt som skogen bidrar med. Det kan också bidra i arbetet med regeringens prioritering att skapa jobb genom att driva på klimatomställningen. Skogsprogrammet är därtill ett viktigt verktyg för att säkerställa de tre dimensionerna av hållbarhet i skogen och dess värdekedja, och bidrar till att nå målen i Agenda 2030”, skriver landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg (S) i en kommentar.

Aktiviteterna i skogsprogrammet har sammanställts på basis av information som lämnats i en enkät till aktörerna i skogsprogrammets programråd och de regionala skogsprogrammen. En del av insatserna har aktörerna utifrån sina övergripande uppgifter på egen hand tagit initiativ till. Utformning och genomförande står aktörerna själva för.

Läs den uppdaterade handlingsplanen 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev