Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Nya kreditgarantier för gröna investeringar

Publicerad: 8 juni 2021, 09:28

På gårdagens presskonferens presenterade finansmarknadsminister och biträdande finansminister Åsa Lindhagen nya kreditgarantier för gröna investeringar.

Foto: Regeringskansliet

Regeringen har beslutat om att ge Riksgälden i uppdrag att ställa ut kreditgarantier för gröna investeringar. Dessa ska främja stora industriinvesteringar som bidrar till att nå målen i miljömålssystemet och det klimatpolitiska ramverket.


På en pressträff i går pressenterade regeringen detaljer om ett beslutat om ett uppdrag till Riksgälden att ställa ut kreditgarantier för gröna investeringar. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.