Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Sverige i samtal med Unep om miljötoppmöte i Stockholm år 2022

Publicerad: 21 oktober 2020, 09:30

Uneps exekutiva direktör, Inger Andersen.

Foto: Salvatore Di Nolfi/TT

Uneps exekutiva direktör, Inger Andersen, möter i dag nordiska statssekreterare. En fråga på agendan handlar om Sveriges erbjudande att arrangera ett miljötoppmöte i Stockholm år 2022.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


I dag träffar Uneps exekutivdirektör Inger Andersen den svenska statssekreteraren Eva Sedling och hennes nordiska kolleger för att diskutera strategiska frågor i Uneps verksamhet. Bland annat kommer diskussionen handla om hur Unep kan bidra i arbetet med global återhämtning efter coronapandemin. 

Sverige är en av de fem största givarna till Uneps miljöfond. Sverige är också en av världens tio största givare till Uneps totala verksamhet. 

”Sverige har som målsättning att Unep stärker sin och FN:s miljöförsamlings roll, relevans och effektivitet i FN-systemet och bidrar till genomförande av de globala målen under Agenda 2030. Sverige vill även att Unep bidrar till resultat globalt inom de områden som Sverige prioriterar: klimat och luft, biologisk mångfald, kemikalier och avfall samt hav, kust och vatten genom att bland annat stödja länder att ta fram och genomföra nationella planer”, skriver regeringen i en kommentar inför mötet. 

Under mötet med Unep, som genomförs digitalt, kommer man också att diskutera Sveriges erbjudande att arrangera ett FN-möte i Stockholm våren 2022. 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev