måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Miljöpolitik

Uppgifter: Sprickor mellan regeringen och SD om klimatpolitiken

Publicerad: 14 mars 2023, 10:39

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), statsminister Ulf Kristersson (M), Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mörka moln tornar upp sig på himlen mellan M+KD+L-regeringen och deras samarbetsparti SD, rapporterar Expressen. Klimat- och miljöpolitiken pekas ut som en av de stora stötestenarna.

Ämnen i artikeln:

ModeraternaRegeringenFolkpartietLiberalernaKristdemokraternaMiljöpolitikPolitik

Emanuel Videla

emanuel.videla@bbm.bonnier.se


M+KD+L-regeringens samarbete med SD har börjat drabbas av sprickor, enligt Expressen. Enligt tidningen handlar det om bland annat uppgörelser kring miljö och klimat, främst reduktionsplikten och EU-förbudet mot nyförsäljning av bensin- och dieselbilar från 2035. I frågan om reduktionsplikten vill SD ner till nollnivå. Partiet vill även att regeringen röstar nej till EU-förslaget om stopp för nya bensin- och dieselbilar, rapporterar Expressen.

”Det är ganska irriterat, och många onödiga konflikter som uppstår”, säger en högt uppsatt sverigedemokrat med insyn i samarbetet till Expressen.

EU:s planer att stoppa nyförsäljning av bensin- och dieselbilar är sedan tidigare i gungning, sedan bland annat det tyska, liberala regeringspartiet FDP vänt sig mot beslutet.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev