Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Analys: Så löser vi utmaningen med fem miljoner fossilbilar

Publicerad: 13 juni 2019, 08:22

Det talas mycket om omställning just nu. För energi, bränslen och bilar. Nyligen infördes Bonus-malus och nu har laddbara bilar snart nått 10 procent av nybilsförsäljningen i Sverige. Vi följer därmed i föregångslandet Norges fotspår…


Det talas mycket om omställning just nu. För energi, bränslen och bilar. Nyligen infördes Bonus-malus och nu har laddbara bilar snart nått 10 procent av nybilsförsäljningen i Sverige. Vi följer därmed i föregångslandet Norges fotspår där en tredjedel av de nya bilarna redan är nollutsläppsbilar. Men hur ska vi hinna fasa ut de fem miljoner fossilbilar som vi redan har köpt? frågar sig Henrik Ny i en analys.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.