torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

”Anställdas pendling centralt i hållbarhetsarbetet”

Publicerad: 10 september 2021, 09:03

Hållbar pendling är centralt för hållbarhetsarbetet ur flera perspektiv, enligt WBCSD.

Foto: Getty Images

Åtgärder i scope 3, som att påverka medarbetares resor, kan ha stor betydelse för ett företag. Det menar näringslivsorganisationen WBCSD.

Ämnen i artikeln:

Hållbara Transporter

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se


Att ställa om medarbetares pendlingsvanor till fossilsnåla alternativ är en central del av företagets hållbarhetsarbete. Det menar näringslivsorganisationen World Business Council for Sustainable Development, WBCSD, som lanserat en databas med exempel på åtgärder. Organisationen lyfter bland annat initiativ som att subventionera resande med kollektivtrafik, främja samåkning och transporter i företagets regi.

”Att minska utsläppen i scope 3, det vill säga utsläpp som företagen inte direkt styr, kan vara en utmanande uppgift. Men för många företag utgör utsläpp kopplade till anställdas resande en stor del av deras miljöpåverkan, särskilt för tjänsteföretag”, skriver Milena Klasing Chen, ansvarig för mobilitet på WBCSD, i en kommentar till den nya databasen.

WBCSD pekar vidare på att hållbara pendlingsalternativ innebär flera fördelar. Utöver minskade utsläpp kan det även öka välmåendet bland anställda och göra företaget till en attraktivare arbetsgivare.

Läs mer i WBCSD:s databas med exempel på åtgärder

'

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev