söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Bärbar bränslecell fixar smartphoneladdningen

Publicerad: 11 maj 2012, 08:53

Lilliputian Systems lanserar en bärbar bränslecell som kan ladda smartphones och andra elektronikprylar med USB-uttag.


Bränslecellstillverkaren Lilliputian Systems meddelar att Brookstone blir den första återförsäljaren av företagets portabla USB-laddare. Själva enheten är lite större än en smartphone, och de utbytbara bränslepatronerna är ungefär lika stora som en cigarettändare.

Bolaget hoppas att prylen kommer att tilltala resenärer, högskolestudenter och tonåringar som spenderar mycket tid med sina bärbara spelkonsoler. Eller egentligen vem som helst som vill ha mer laddtid, men inte har tillgång till ett vägguttag.

Tack vare bränslecellens unika teknik, där man använder ett oxidmembran på en kiselskiva, så kommer den att kunna ge betydligt bättre laddning än liknande lösningar på marknaden.

– Problemet med alla andra tidigare enheter, som vanligen använder metanol eller natriumborohydrid, är att de oftast inte är ett bättre alternativ än att bära runt på ett extra litiumjonbatteri, säger Lilliputian Systems vd Mouli Ramani till CNET News.

Företagets nya bränslecell kommer att kunna ladda en iPhone 4 mellan 10 och 14 gånger med en patron – vilket ofta räcker för ett par veckors användning.

Bränslecellsladdaren och patronerna kommer att finnas tillgängliga både på nätet och i vanliga butiker. Priset för patronerna, som är gjorda i plast och innehåller butan, kommer att ligga på ”ett par dollar”.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev