Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Begränsat utbud dämpar elbilsförsäljningen

Publicerad: 7 Januari 2011, 07:17

I december släpptes både Nissan Leaf och Chevrolet Volt till pompa och ståt. Men hur många bilar såldes egentligen?


Ämnen i artikeln:

Chevy VoltNissan LeafCleantechTeknikElbilarMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Med facit i hand visar det sig att försäljningen av de två haussade elbilarna gick minst sagt trögt. Under december såldes det bara mellan 250 och 350 Chevy Volt-bilar, och Nissan Leaf kom inte ens upp i 20 sålda enheter, skriver GoodCleanTech.

Den främsta orsaken till de minimala försäljningssiffrorna är det begränsade utbudet. Båda tillverkarna producerar bilar i ett långsamt tempo, samtidigt som man satsar på att successivt införa dem på nya marknader.

Chevrolet Volt – den nya elbil som sålde bäst under december.

Både Nissan och General Motors hoppas såklart att försäljningen ska ta fart på allvar under 2011. Nissan planerar att producera 50 000 Leaf-bilar om året och GM räknar med att sälja 10 000 Chevy Volt-bilar i år och ytterligare 45 000 under 2012.

Det är i alla fall glädjande att det finns ett stort sug efter elbilar, och nu är det bara att hoppas att biltillverkarna jobbar i kapp den allt större efterfrågan.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.