Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Därför är Kivra en oväntad klimathjälte

Publicerad: 27 maj 2021, 08:49

Kivras vd Anna Bäck tog emot priset och intervjuades av Aktuell Hållbarhets chefredaktör Mikael Salo.

Kivra är enligt Ekotransport jury årets oväntade klimathjälte. Se föreläsningen som traditionsenligt motiverar valet av pristagare.


Den här veckan var det dags för årets upplaga av Ekotransport, konferensen som lyfter målet om en fossiloberoende fordonsflotta till år 2030. Den arrangeras av 2030-sekretariatet och Aktuell Hållbarhet och det här var den sjunde upplagan. 

På Ekotransport delas traditionsenligt ett pris ut till en ”oväntad klimathjälte”, ett företag eller en produkt som har gjort stor klimatnytta trots att det inte är eller inte har varit affärsidéns primära syfte. Bland tidigare vinnare, finns bland andra Spotify, Linas Matkasse, Blocket och Interrailkortet.

Årets vinnare är en tjänst som redan används av över fyra miljoner svenskar - som därmed slipper fönsterkuvert i brevlåda, utan i stället automatiskt får digitala brev och kvitton från myndigheter och företag. Vi talar om Kivra och bolagets vd Anna Bäck var på plats för att ta emot priset, som varje år är diplom, blommor, äran och en klimatanalys av bolagets verksamhet, signerad Göran Erselius, klimatanalytiker på 2050.  

Se filmen som motiverar Kivras pris här

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.