Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMobilitet

Därför går elbilen Tesla Roadster i graven

Publicerad: 2 Februari 2010, 13:20

Roadster och Roadster S tas ur produktion nästa år. Vad ska Tesla sälja då?


Ämnen i artikeln:

MotorElbilarTesla

Tesla vill börsnoteras för att få in 100 miljoner dollar i nytt kapital. I ansökningshandlingarna, som Wired har läst, framgår också att modellen Roadster och Roadster S inte ska tillverkas efter 2011.

Orsaken är, enligt handlingarna, förändringar hos en leverantör. Det framgår inte av handlingarna men bedöms röra sig om Lotus som väntas sluta tillverka modellen Elise vars chassi återfinns i Teslas Roadster. En efterföljare är planerad till tidigast 2013.

Teslas större bil, Model S, ska börja produceras 2012. Det är alltså fullt möjligt att Tesla kontinuerligt har bilar att sälja. Men om problem uppstår med Model S kan situationen snabbt bli prekär, något som Tesla också tar upp i ansökningshandlingarna för en börsintroduktion.

”Lanseringen av Model S kan försenas av ett antal anledningar och varje sådan försening är betydande och skulle förlänga den tid vi genererar begränsade, om några, intäkter från försäljning av våra elbilar”, skriver Tesla i handlingarna, enligt Wired.

Jonnie Wistrand


Ämnen i artikeln:

MotorElbilarTesla

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.