Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

DDR hjälper dig att välja elbil

Publicerad: 22 augusti 2011, 14:03

EV Profiler har tagit fram en smart pryl som hjälper dig att välja rätt elbil beroende på hur du kör.


Ämnen i artikeln:

ElbilarElbilar

För att du ska slippa ta ett beslut baserat på enbart magkänsla så har EV Profiler utvecklat en smart gadget kallad Driving Data Recorder (DDR). Den pluggas in i cigarettändaruttaget på din bil för att mäta dina körmönster. Därefter genererar en online-app rapporter om hur olika elbilar skulle prestera utifrån dessa, skriver CNET News.

Användaren får en jämförelse mellan olika modeller och sin nuvarande bil, som visar hur mycket bensin eller el som går åt samt de olika driftkostnaderna. I framtiden planerar EV Profiler även att lägga till en funktion för att jämföra miljöpåverkan.

DDR använder samma GPS-mottagare som flygplan och har en accelerometer för att mäta lutning och mindre rörelser. I dagsläget kan den simulera körningar med Nissan Leaf, Chevy Volt och den kommande Ford Focus, men fler modeller kommer att läggas till vartefter.

Tanken är att den ska hyras ut till personer och företag som planerar att köpa elbil. Hittills har det största intresset kommit från olika åkerier.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

ElbilarElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.