Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

”Det går för långsamt, men hoppet lever”

Publicerad: 21 maj 2021, 07:40

Klimatpåverkan från inrikes transporter, jämförd med 2010 års värde samt målet för år 2030. Datakälla: Naturvårdsverket: Utsläpp av växthusgaser från inrikes transporter (Sveriges officiella statistik).

Grafik: 2030-sekretariatet

Inför konferensen Ekotransport sammanställer och analyserar Per Östborn, 2030-sekretariatets indikatoransvarig, varje år hur måluppfyllelsen ser ut kopplat till målet om fossiloberoende fordonsflotta år 2030.


Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se


Måndag den 24 maj hålls konferensen Ekotransport för sjunde gången. Den är som tidigare år ett samarrangemang mellan Aktuell Hållbarhet och 2030-sekretariatet. Årets konferens är digital. 

Ett stående inslag sedan starten är en analys av hur långt Sverige är från att uppfylla målen om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030, uppdelat på bilen bränslet och beteendet. I år beskriver Per Östborn, 2030-sekretariatets indikatoransvarig, läget i en kort film. 

– Det går för långsamt. Men hoppet lever, är en av hans sammanfattande kommentarer.

På konferensen Ekotransport kommer miljö- och klimatminister Per Bolund kommentera läget och leverera fem åtgärder som kan skynda på och säkra måluppfyllelsen.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.


Läs mer om innehåll och anmälan här 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev