Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Efter IPCC-rapporten: Göteborg ser över trafikinvesteringar

Publicerad: 24 september 2021, 10:02

Tillsammans med Vänsterpartiet ligger Karin Pleijel (MP), andra vice ordförande i trafiknämnden, bakom förslaget om att se över Göteborgs stads trafikinvesteringar efter allvaret i den senaste IPCC-rapporten. På bilden ses även Daniel Bernmar från Vänsterpartiet. Han sitter dock inte i trafiknämnden.

Foto: Thomas Johansson/TT

Efter den senaste IPCC-rapporten vill trafiknämnden i Göteborgs stad göra en översyn av stadens trafikinvesteringar så de inte lägger krokben för sitt eget klimatarbete.


Ämnen i artikeln:

TrafikTrafikverketIpccMiljöpartietVänsterpartietModeraternaFn

Efter ett beslut i trafiknämnden ska alla trafikinvesteringar i Göteborgs stad ses över så att de bidrar till klimatmålen i stället för tvärtom. Det är bland annat FN:s senaste klimatrapport

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.