Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Efter VW-skandalen: ministern överväger att ta tillbaka skattepengar för ”falska” miljöbilar

Publicerad: 1 oktober 2015, 05:59

Svenska staten ska undersöka om det går att kräva ersättning för VW:s utsläppsbluff, uppger finansminister Magdalena Andersson( S )i DN.


Ämnen i artikeln:

Volkswagen

Det kan vara så att VW:s miljöbilar fått skattesubventioner på felaktiga grunder. Finansministern säger att hon ska analysera och titta närmare på problemet och vilka åtgärder regeringen kan vidta.

– Vi måste få information om det är så att svenska staten på något sätt lidit skada av det här genom att beskattningen har blivit fel. Om det är så att svenska staten lidit skada av det här så kommer vi att väldigt noga analysera vad det finns för möjligheter att vidta åtgärder, säger finansminister Magdalena Andersson i Dagens Nyheter.

VW uppger att upp till 225 000 bilar som sålts i Sverige kan ha manipulerats och fått felaktiga utsläppsvärden. I denna grupp finns flera dieselmodeller som klassats som miljöbilar och därmed sluppit trängselavgift och fordonsskatt.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Volkswagen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News