Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Elbilister anmäler Trafikverket för diskriminering

Publicerad: 25 augusti 2017, 07:35

Trafikverket har anmälts för diskriminering av elbilister sedan man nekat en ansökan om att sätta upp en laddstationsskylt.


När Smedjebackens Energi i Dalarna ville informera om en snabbladdare för elbilar med hjälp av en skylt sa Trafikverket nej. Beslutet har väckt upprörda känslor bland många elbilsägare och nu har Tesla Club Sweden tillsammans med Elbil Sverige polisanmält Trafikverket för diskriminering mot elbilister. Tibor Blomhäll, president för Tesla Club, säger till tidningen Infrastrukturnyheter att elbilisterna bakom anmälan känner sig djupt diskriminerade när man inte kan få samma information om var man kan hitta en laddstation som de som kör diesel- eller bensinbilar.

Men enligt Trafikverket handlar det inte om diskriminering. Här menar man att man alltid gör en bedömning om det finns ett behov av en skylt och att trafikverkets skyltar inte ska fungera som reklam. I dag finns det ett 20-tal skyltar för laddstationer runt om i Sverige som satts upp av Trafikverket, jämfört med tusentals för bensin- och dieselstationer.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.