Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Elbilspionjär till Boston-Powers styrelse

Publicerad: 23 februari 2010, 10:56

Den tidigare GM-chefen Bob Purcell ansluter till Boston-Powers styrelse – och nu hoppas företaget kunna omdefiniera hela marknaden för fordonsbatterier.


Ämnen i artikeln:

Boston PowerCleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknik

Med ett långt förflutet som ledande befattningshavare på General Motors anses Bob Purcell vara en pionjär på elektriska fordon.

– Han var kraften bakom GM:s EV1, den första moderna och massproducerade elbilen, berättar Boston-Powers vd Christina Lampe-Önnerud.

Purcell har över 30 års erfarenhet av bilindustrin och har som chef för GM:s Advanced Technology Group även varit med och utvecklat S-10 Electric Truck och GM Percept.

– Att han väljer Boston-Power ger oss en kvalitetsstämpel gentemot bilindustrin. Han har letat efter ett bra fordonsbatteri i över tjugo år, och det är först nu han har hittat det.

Företaget har redan gjort succé med Sonata, det Svanenmärkta litiumjonbatteriet för bärbara datorer. Med det nya batteriet Swing 4400 hoppas man slå sig in på marknaden för elfordonsbatterier.

– Med det här batteriet har vi i princip löst två av de mest grundläggande problemen för elbilsmarknaden – de som rör kostnad och prestanda. Redan idag är en bil med vårt batteri billigare än en dieselbil, hävdar Lampe-Önnerud.

Sedan december används företagets batterier i ett testprojekt där ett hundratal Saab 9-3 byggs om till högpresterande elbilar.

– Idén är att ta en befintlig och populär bil, men ersätta motor, bränsletank och avgassystem med litiumjonbatterier.
Dessa har mycket hög energidensitet och kan laddas på 30 minuter. Livslängden är ungefär densamma som för en bil.

Om allt går enligt planerna hoppas företaget få ut bilar på marknaden redan inom ett par år.

– Purcell kommer att få en nyckelroll i lanseringen. Han har ett enormt nätverk och vet vad bilindustrin kommer att attraheras av.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.