Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Elbilspool rullar igång i Stockholm

Publicerad: 4 mars 2010, 07:29

Fortum och Skanska laddar bilpools-Buddy med solpaneler på flerfamilshus på Lindhagenterassen.


Ämnen i artikeln:

CleantechMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Vad som bör vara en av landets första elbilspooler har startats i Stockholm. Det är Fortum och Skanska som startat poolen avsedd för de boende i ett nybyggt flerfamiljshus på Lindhagenterassen.

Buddy – en liten bil som ‘är en motorcykel.

– Det är spännande att vi nu kommer igång med elfordonspoolen som delvis kommer att få sin el från de solpaneler som finns installerade på taket vilka även de är en del av projektet, säger Emilia Käck, affärsutvecklare på Fortum, i en kommentar.

För Fortum syftar projektet till fördjupad kunskap om hur elbilar används i vardagen av privatpersoner, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bilen, en Buddy som är motorcykelregistrerades, provkördes i fastighetens garage och renderade enligt Fortum glada miner bland de närvarande. Förhoppningen är att kunna starta fler elbilspooler i bostadsprojekt.

Byddyn är ett norskt bygge med maximal körtid på mellan fyra och åtta mil. Fordonet som laddas i 16 A-uttag eller laddstolpar i Stockholm har en fartspärr vid 100 kilometer i timmen.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.