Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Elbilsracingen är här

Publicerad: 21 januari 2011, 05:23

Nu lanseras EV Cup – världens första tävlingsserie för elracerbilar.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

I sommar drar världens första tävlingsserie för elracerbilar igång. EV Cup består av sju deltävlingar, och man kommer att tävla i två olika klasser: en stadsbilsklass för förare med racepreparerade Think-elbilar och en sportklass där man kommer att köra Westfield iRacers (som har en topphastighet på 185 kilometer i timmen), skriver EERE News.

Dessutom kommer det att finnas en prototypklass, som inte ingår i själva tävlingarna, men där man kommer att visa upp de senaste elbilarna (innan massproduktion) och genomföra lopp på tid.

Deltävlingar kommer att hållas i USA, Storbritannien, Portugal och Spanien. Varje tävlingsdag kommer att omfatta kvalomgångar och final, och man kör mellan 20 och 30 minuter per runda. Laddningen av elbilarnas batterier kommer att ske på banornas egna anläggningar.

Tror att det här kan vara ett riktigt smart drag för att sprida uppmärksamhet kring elbilar, så trots att jag inte är någon större bilsportsentusiast så håller jag tummarna för att det hela blir en stor succé!

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.