Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Ellastbilar för UPS i Kalifornien

Publicerad: 30 augusti 2011, 13:15

UPS har köpt in 100 ellastbilar till sin fordonsflotta i Kalifornien.


Ämnen i artikeln:

CleantechHållbara TransporterElbilarMiljöbilGreentech

UPS, världens största paketdistributionsföretag, har köpt in 100 ellastbilar från Electric Vehicles International. Fordonen ska användas i Kalifornien, och kommer att utgöra företagets största lokala elbilsflotta, skriver Daily Tech.

– Det här förvärvet är en milstolpe för expansionen av UPS alternativa fordonsflotta. Vi har beslutat oss för att det är dags att utforska hur elektriska drivsystem kan användas inom det segment av vår fordonsflotta som är inriktat på kortare körningar, säger UPS-chefen Mike Britt.

De nyinköpta ellastbilarna kommer att minska företagets dieselanvändning med nästan en halv miljon liter om året. Lastbilarna, som ”tankas” med hjälp av DC-snabbladdare, kommer att ha en räckvidd på cirka 144 kilometer.

UPS äger för närvarande över 2 200 fordon som går på alternativa drivmedel, men endast 28 av dessa är ellastbilar som används för att transportera gods.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.