söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Försäkringsbolag får tummen upp för sin hantering av miljöpåverkan från bilreparationer

Publicerad: 31 augusti 2021, 09:29

Försäkringsbolag ställer skarpa krav på bilverkstäder, enligt en ny jämförelse. Foto: M-Production/ Getty

Nästan alla försäkringsbolag ställer miljökrav utöver lagkrav på verkstäder som anlitas vid bilreparationer. Det visar en ny jämförelse.

Ämnen i artikeln:

Hållbara TransporterTrafik

JR


Hur försäkringsbolag hanterar bilskador och reparationer av bilar kan ha stor miljöpåverkan. Det menar Konsumenternas Försäkringsbyrå som nu för första gången genomfört en jämförelse av hur stora svenska försäkringsbolag hanterar miljöpåverkan från reparationer av bilar. Slutsatsen som dras är att nästan alla försäkringsbolag ställer egna miljökrav på de verkstäder som de anlitar. Kraven som ställs sträcker sig också utanför gällande lagkrav. Konsumenternas Försäkringsbyrå menar att resultaten är glädjande. 

”Vi vill uppmärksamma konsumenter på att det även finns hållbarhetsaspekter att titta på när man väljer bilförsäkring. Många konsumenter vill göra hållbara val men är osäkra på hur de ska gå till väga. Vi har sammanställt information om försäkringsbolagens miljöarbete, som annars i princip är omöjlig att överblicka för en konsument”, säger Anna-Karin Baltzari Danfors, chef för Konsumenternas Försäkringsbyrå, i en kommentar.  

Undersökningen visar också att försäkringsbolagen i regel är duktiga på att informera konsumenter om skadeförebyggande åtgärder. Fem av femton försäkringsbolag säger i undersökningen också att de alltid erbjuder kunden en miljöbil om de behöver tillgång till en hyrbil.

Läs jämförelösen 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev