söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

”Först 2026 kommer elbilar ta 15 procent av bilmarknaden”

Publicerad: 19 januari 2012, 09:59

Elbilar är den starkaste trenden i bilbranschen, enligt en ny rapport från KPMG. Samma rapport visar emellertid att det ändå kommer dröja till 2026 innan elbilarna ens hinner nå 15 procent av den totala bilförsäljningen.

Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Enligt KPMG:s internationella undersökning Global Automotive Executive Survey kommer det att dröja ända till 2026 innan elbilarna kommer att ta 15 procent av den totala bilmarknaden. Och idag står batteridrivna elbilar för mindre än 1 procent av marknaden. Undersökningen visar ändå att bilindustrin själva ser elbilar som den absolut viktigaste trenden i branschen och att tekniken hör framtiden till. Undersökningen bygger på intervjuer med 200 av branschens viktigaste beslutsfattare.
– Undersökningen ger inte något entydigt svar på vilken elbilsteknik som kommer att ta kommandot, även om hybridbilar har något fler anhängare än plug in-hybrider. Förmodligen kommer teknikerna att slå igenom olika starkt i olika världsdelar och länder, säger Björn Hallin som är branschansvarig för bilindustrin på KPMG i Sverige.

Elbilstrenden
är allra starkast i Japan, där japansak experter tror elbilar kommer att stå för 26 procent av bilmarknaden år 2026.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev