Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Frankrike sänker miljöbilspremie efter bara åtta månader

Publicerad: 30 september 2020, 09:51

Elbilar stod för 6,1 procent av den franska nybilsförsäljningen under årets första åtta månader, jämfört med 1,9 procent 2019. Och nu sänks subventionerna.

Foto: NeydtStock

Frankrike, landet som uppfann bonus-malus som styrmedel i miljöpolitiken, har på kort tid förändrat förutsättningarna för franska bilkonsumenter. En miljöbilspremie som höjdes i maj sänks redan vid årsskiftet. Samtidigt blir det allt dyrare att skaffa sig stora bilar med extrema utsläppsnivåer.


I maj i år höjde den franska regeringen landets variant av miljöbilsbonus till 7 000 euro för den som köper en ny elbil. Men den lyckan blir kortvarig för franska

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.