Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

GE köper 25 000 elbilar innan 2015

Publicerad: 12 november 2010, 11:06

General Electric planerar att köpa 25 000 elbilar under de kommande fem åren. Initiativet anses kunna ge branschen en skjuts i rätt riktning.


Ämnen i artikeln:

CleantechElbilarForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

GE:s vd Jeffrey Immelt sade att företaget ska konvertera halva sin fordonsflotta till elbilar, i ett försök att ge den växande tekniken en skjuts och därmed bidra till att utveckla en potentiellt ny stor marknad för företaget, skriver Huffington Post.

– Genom att elektrifiera vår egen flotta kommer vi att påskynda införandet, möjliggöra skalfördelar och gå från förväntan till handling, säger Immelt i ett uttalande.

GE tillverkar naturgaseldade generatorer, elmotorer och en elbilsladdare för hemmet kallad WattStation, produkter som alla kan gynnas av en större elbilsmarknad. Företaget uppskattar att den expanderande marknaden kan leda till intäkter på upp till 500 miljoner dollar under de kommande tre åren.

GE kommer initialt att köpa 12 000 General Motors-bilar, till att börja med av Chevy Volt-modellen. Därefter kommer man att köpa in fler elbilar av andra tillverkare.

Och utbudet kommer snart att bli större, eftersom i princip alla stora biltillverkare planerar att lansera elbilar under de kommande två åren. De första massproducerade elbilarna väntas till handeln nästa månad, då både Chevy Volt och Nissan Leaf kommer att lanseras på allvar.

För att tillverkarna ska kunna pressa kostnaderna för bilarnas batterier så behöver de sälja fler enheter. Och GE hoppas kunna hjälpa till med just detta genom att försäkra tillverkarna om att det finns åtminstone en stor köpare.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.