Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Gröna Bilister: Laddhybriders låga utsläppssiffror är dopade

Publicerad: 27 maj 2021, 09:58

Det nya testprotokollet WLTP ger laddhybrider en beräknad lägre officiell bränsleförbrukning medan den verkliga högre förbrukningen inte redovisas, menar Gröna Bilister.

Foto: deepblue4you

De officiella beräknade förbrukningsvärdena för laddhybrider är mycket lägre än de verkliga, och därmed även utsläppsvärdena. Det menar Gröna Bilister som bara lyckats få tag i de verkliga siffrorna för en enda bilmodell.


Ämnen i artikeln:

Gröna BilisterLaddhybriderKoldioxidutsläpp

För att komma tillrätta med bilmodellers missvisande förbrukningssiffror infördes det nya testprotokollet WLTP. Och det funkar bra för de flesta bilar - men inte för laddhybrider. Orsaken är avsaknad på

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.